Een meisje van 4 en grote vakantie...

07-01-2017

Onze grote, kleine meid is in juni jl. 4 jaar geworden. Aanvankelijk zou ze pas na de zomervakantie naar school gaan, maar ze vond het zo leuk dat ze de laatste 3 weken voor de grote vakantie naar school geweest is.
Nu heeft ze vakantie van school. Ze begrijpt nog niet precies wat vakantie is en wat op-vakantie-gaan is. Ik heb haar al een paar keer uitgelegd dat ze heel lang vrij is van school, maar we wel thuis blijven. De afgelopen weken ben ik een paar keer met haar wezen zwemmen, heeft ze een paar keer een nachtje bij Oma geslapen en zo hobbelen we de vakantie door.
Afgelopen maandag mocht ze een nachtje bij Oma slapen en had ze een nieuwe tandenborstel en tandpasta nodig dat resulteerde in proletarisch winkelen.
Gisterenavond... Ik heb afgesproken om met een aantal mensen lekker te gaan zingen in de schuur. Eén komt er wat opbouwen met een mengpaneel en is er op tijd en gaat vast aan de slag. Ik zet de koffie vast aan en ga weer terug. Haar eventjes fatsoeneren enz. omdat ik net onder douche vandaan kwam rollen. De anderen arriveren korte tijd later. Oma is nog in huis om het haar van manlief te knippen dus het is weer een georganiseerde puinhoop. Onze grote, kleine meid vliegt van huis naar schuur en andersom. We drinken met z'n allen wat in de kantine en dat gaat onze, grote, kleine meid met Papa naar huis en naar bed. Papa legt haar op bed en gaat zelf douchen.
Onze grote, kleine meid gaat even beneden nog wat halen en als manlief onder de douche vandaan komt ligt er een kunstwerk op de vloer te wachten... onze grote, kleine meid heeft een tekening gemaakt op de vloer met permanent marker en zichzelf ook vol getekend.
Als ik 's avonds, na mijn zangsessie thuis kom, ligt 'ie daar nog, die tekening.
Ik vraag waar onze grote, kleine meid mee getekend heeft en manlief antwoord met een permanent marker. Dáár word ik toch zó blij van, NOT. Hoe krijg dat er weer af???
Eerst maar slapen, morgen zie ik wel.
Vanmorgen nadat ik ontbeten heb en het hout in de lak gezet heb ga ik online zoeken hoe ik die permanent marker eraf kan halen. Ik lees met baking soda...
Okee, baking soda heb ik in huis en kan het allicht proberen. Na 20 minuten schrobben is het nagenoeg weg. Doosje baking soda leeg, maar dat hindert niet!
Als je heel goed kijkt kun je vast nog wel wat vinden, maar ik ben blij dat het er voor 95% af is!!!