De gele dag...

25-02-2017

De gele dag...

Onze grote, kleine meid gaat nog altijd met veel plezier naar school en inmiddels druk met speel-afspraakjes maken. Het maakt niet uit of ze al een afspraak heeft of niet want ze kunnen altijd bij Mathilde spelen...

Enige tijd geleden heeft ze een uitnodiging gehad voor een feestje. Ze was door het dolle heen en woensdagmiddag mocht ze met de Papa en Mama van het klasgenootje mee naar Monkeytown. Ze kon niet wachten! De cadeautjes in een andere tas mee naar school en ondertussen speelafspraakjes maken en als de juf zegt dat ze dan al een feestje heeft... het maakt haar niet uit!

Zo ook afgelopen week. Ze wil spelen met een klasgenootje op de gele dag...

De gele dag... ja, wanneer is het dan de gele dag? Ik vraag aan haar wanneer het dan de gele dag is, maar daar komt ze niet uit, maar ze blijft stellig vasthouden aan de gele dag en wordt nog boos ook als ik maar door blijf vragen wanneer het dan de gele dag is, want een gele dag zegt mij natuurlijk niets. Uiteindelijk komt het speelafspraakje wel goed, maar die gele dag blijft ze maar noemen.

Zo belandde ik afgelopen donderdag op school omdat ik pleinwacht heb. Het regent dat het plenst en over de wind zullen we het maar niet hebben. De school besluit om de pauze binnen te houden en of ik dan 'wacht' wil houden bij groep 1/2. Dat doe ik. Enkele kinderen zitten nog te smikkelen aan hun broodje en anderen zijn aan het kleuren of zitten vol overgave naar Brandweerman Sam te kijken. Het is een klein half uurtje de pauze.

Ik kijk rond in de klas en ineens zie ik het. Het rijtje met gekleurde papieren... maandag, dinsdag, woensdag... ah, nu snap ik het!

Maandag is de rode dag, dinsdag de oranje, woensdag de gele, donderdag de groene, vrijdag de blauwe, zaterdag de grijze en zondag de paarse.

Ik maak er een foto van. Als ze het nu heeft over de rode, de gele of de paarse dag dan snap ik tenminste waar ze het over heeft. Vrijdag gaat ze een korte dag naar school en vertel ik dat ze daarna vakantie heeft. Dat begrijpt ze inmiddels.

En zo komen we aan bij vandaag. Vandaag gaan we op bezoek bij de baby. Mijn broer is vader geworden en houdt vandaag een kraamfeest. Ze vindt het helemaal geweldig en begint vanaf het moment dat haar ogen open zijn te vragen wanneer we dan naar de baby gaan. Het duurt nog even. En als ik dan vertel dat ze volgende week zaterdag ook nog een verjaardag heeft van haar favoriete nichtje en neefje... Hoeveel nachtjes slapen, dan Mama? Uuuuuhhhhmmm....

Dat gaan we anders doen!

Nadat onze grote, kleine meid moe gespeeld op het kraamfeest in bed belandt kruip ik achter de computer. Print enkele weken uit en ga aan de tafel zitten. Pak de foto erbij van school met de gekleurde dagen en kleur de dagen van de week in met dezelfde kleuren. Dan plak ik er wat plaatjes bij. Het feestje van de baby, wanneer Mama gaat zingen, haar geplande dagje bij Oma... Ik heb het al vaker gedaan met haar. Ze vindt het gewéldig zo'n 'agenda' maken. Ik maak de weken en zij knipt de plaatjes uit. De rest van de plaatjes mag ze zelf uitknippen!