Zelf knippen

08-01-2017

En dan denk je dat je alles gehad hebt. Je veegt het zweet van je voorhoofd nadat je de expressieve kunstuitspatting van je dochter van de vloer geschrobt hebt. Tevreden; je kreeg het er toch nog af.
Blij neem je een kop koffie, genietend van je schone vloer... Trrrring, de voordeurbel.
Gasten die in het huis van onze buren verblijven. Ze willen gaan fietsen, maar de banden zijn zacht of ik een fietspomp heb. Ja, die heb ik. Loop even om en dan kijken we even.
De fiets wordt naar achter gereden en ik pomp één band op, voor de andere heb ik niet het juiste nippeltje. Ze gaan op de fiets naar Vaassen en ik vertel dat daar ook vast wel een fietsenmaker zit die de andere band op kan pompen.
Ze vertrekken weer, ik hang de pomp weer terug op z'n plek en loop naar binnen.
Voor de stoel van onze grote, kleine meid ligt een beste pluk haar... Potverdikkie, zit ze alweer haren te knippen. Ik raap het op en zeg boos dat ik dit écht niet leuk vindt dat ze nu wéér haar haar heeft zitten knippen. Er liggen 2 scharen die ik boos weg haal. Je bent nog niet groot genoeg om met een schaar te spelen.
Het voorste deel heeft ze bijna gemillimeterd!
Aan de achterkant zit een half matje en de ene kant bij haar oor is ook kort. Shit, hoe los ik dit nu weer op. Deze schade kan ik zelf niet herstellen.
Eerst maar onder de douche... Was haar haren en dan de schade nog maar is bekijken. Eenmaal onder de douche vandaan droog ik haar af. Schijt, die voorkant is écht kort!
Ik vertel haar dat ze haar haren écht wel heel kort geknipt heeft en dat Mama de kapper gaat bellen en vragen of de kapper het een beetje kan herstellen voor zover dat mogelijk is.
Om 13.30 uur heeft de kapper plek. We rijden de parkeerplaats op; ze vindt het wel heel spannend en is een klein beetje bang. Ik vertel haar dat ze niet bang hoeft te zijn. De kapper doet hetzelfde als Bianca (onze huidige kapper, maar met vakantie). En ik blijf bij haar.
Eenmaal bij de kapper moeten we nog even wachten en dan zijn we aan de beurt. Jas uit, Pop aan Mama geven en dan mag ze kiezen tussen een mooie autostoel of een gewone stoel. De autostoel, natuurlijk. Ik til haar erin en ze krijgt een manteltje om; hetzelfde als Papa, gisterenavond!
Dat vreet ze wel en het draaien aan het stuur vindt ze ook prachtig en ze vindt het bijna adembenemend om te zien in de spiegel wat de kapper allemaal doet!
De kapper concludeert dat ze eigenlijk overal wel heeft zitten knippen en die pony... ja, daar kan ze ook niet veel mee. Nee, dat begrijp ik ook wel en zeg haar dat er maar zo goed en zo kwaad ze kan er maar wat van moet maken. Het doel is een beetje model, wat meer in elkaar over laten lopen en zo lang mogelijk laten. Het resultaat is best okee, ja, een kort koppie. Dat vind ik wel jammer. We waren na haar vorige 'knip-actie' net weer zo leuk op weg naar een bob-lijn zónder pony. De laatste keer heeft ze zelf een pony geknipt en hij begon net weer een beetje bij te komen. Helaas. Nu een bijna gemillimeterde voorkant en een kort koppie. Gaat wel weer effe duren, die bob-lijn zónder pony.