Koningsdag 2017

27-04-2017

Vandaag is het Koningsdag... Vroeger was ik altijd druk en de hort hop en later altijd aan het werk.  

Dit jaar is anders... ik strijk het hand over mijn hart omdat aanvankelijk dit soort dagen voor mijn gezin zijn, maar ja, ik wil ook wel graag zingen. Het is een ochtendconcert, dus ik ben met de middag weer thuis. 

De wekker wordt gewoon gezet en om 8.00 uur sta ik naast mijn bed om mijn warmte krullers aan te zetten en ca. 20 minuten daarna sta ik ze in te draaien. Dan mijn kleding katten-haar-vrij maken, kop koffie, haren opsteken, make-uppen en dan staat mijn taxi al voor de deur. Argh, wáár zijn mijn sleutels! Manlief is de reddende; hij heeft ze gebruikt in de schuur. Ik ren naar de schuur, gris mijn sleutels uit de deur en ren naar voor. Jump in de auto en hup naar Epe. Daar wordt de auto geparkeerd en lopen we naar de desbetreffende lokatie. 

Daar gaan we eerst inzingen. Da's wel fijn! Ikke, als lyrische mezzosopraan die sopraanpartijen zing wordt niet blij om met een niet-wakkere stem zo'n sopraanpartij te gaan zingen. Dus om 10.00 uur staan we daar al te zoemen, te ooohhhh-en en te aaaaa-en. Daarna gaat er nog een ander koor inzingen, een kop koffie en dan aan de bak! Bladmuziek heb ik niet bij me, de meeste nummers ken ik wel uit mijn hoofd. Bij één nummer spiek ik mee met een zangmaatje en 1 nummer heb ik wel meegenomen, omdat dat een nieuw nummer is en ik, samen met wat anderen, solo-stukjes zing, What a wonderful world. 

Nadat ik afgelopen donderdag tijdens de repetitie zo moe was en niets meer opnam, maakte ik van die kleine solo-stukjes ook een fiasco, dus dat deed geen goed aan mijn zelfvertrouwen. Dus thuis oefen ik nog maar een keer. Helaas ben ik redelijk druk bezet dus is er geen ruimte om nog meer te oefenen en moet het maar.

Na de ochtend en dit zingen, keer ik weer huiswaarts. Zangkleren uit en dan horen van een ander zangmaatje dat haar zoon opnames gemaakt heeft. Die wil ik ook graag hebben en worden per app verstuurd! Binnen! 

Mijn solostukjes... kan nog vele malen beter, vind ik! Ondanks dat luister ik de opnames diverse keren en... manlief herkent mij niet eens!