Logic Pro

08-01-2018

Het nieuwe jaar is nog maar koud begonnen, maar het begint goed. Na diverse jaren gebruik te hebben gemaakt van mijn huidige muziekprogramma, ben ik er een beetje uit gegroeid en ben ik op zoek naar een nieuw muziekprogramma en zo begint ca. een half jaar geleden mijn zoektocht naar een nieuw muziekprogramma... Ik struin sites, diverse fora af voor informatie.

Na het stellen van de vraag op fora van een muziekwinkel zou de betaalbare opvolger Cubase of Presonus zijn, beiden in de 'uitgeklede' versie en hebben een relatief hoge leercurve. Muziek en zang is mijn hobby, niet mijn werk. Gezien de melding van de relatief hoge leercurve gaat mijn research verder in de vorm van reviews en tutorials bekijken. Aan de hand hiervan kan ik concluderen dat ik denk dat ik het wel kan en anders misschien wat lessen...

Zo beland ik weer op sites om eventueel lessen te gaan volgen voor muziekprogramma's. En komen er nog meer programma's boven drijven zoals Ableton, FL-studio en de grotere broer van mijn huidige muziekprogramma Logic Pro. Maar... Logic pro ligt hoger in aanschaf dan Cubase of Presonus. Tja, keuzes, keuzes, keuzes...

Aan de vooravond van mijn vertrek naar de muziekwinkel om het allemaal is wat meer te gaan bekijken mengt manlief zich er ook in. Wat ik dan nou eigenlijk van plan ben... Nou, een nieuw muziekprogramma, antwoord ik. Ik laat wat dingen zien. De keerzijde is dan, als ik Cubase of Presonus aan zou schaffen ik een relatief hoge leercurve heb, maar ook dat ik dan geen professioneel programma heb. Nu hoeft het ook geen professioneel programma te zijn, als het maar meer kan dan mijn huidige programma. Manlief is er gauw uit, Logic is dan wel hoger qua aanschaf, maar als ik een ander programma koop en dan nog lessen nodig heb ben ik net zoveel of meer kwijt.... tja, dáár had ik niet bij stil gestaan.

Met deze informatie vertrek ik richting de muziekwinkel. Daar trek ik iemand aan de jas om te babbelen over Presonus en Cubase... Nadat hij daar wat over vertelt heeft vraag ik hem naar Logic. Hij veert helemaal op. Je hebt al een mac? Je komt van Garageband af? Oh, maar dan moet je gewoon over gaan op Logic! In de winkel kunnen en mogen ze het niet verkopen, maar in de mac-store kun je dat zo kopen! Na een enkele reis van 2 uur vertrek ik nagenoeg met lege handen, op een snoertje van €5,00 na, weer naar huis. Eénmaal thuis: dat zei ik toch?! zegt manlief. Jaaaahaaa, ik weet het, maar laat me nou gewoon aanmodderen!

Inmiddels bijna een week verder. Ik ben niet in het bezit van een creditcard en om Logic te kunnen downloaden moet ik of een creditcard hebben of tegoed op mijn account, maar op mijn account staat geen rooie rotcent. Okee, dan moet ik een i-tunes kaart kopen met voldoende tegoed om Logic te kunnen downloaden. Staples, office-centre, zit hier om de hoek en scheur ik daar effe naar toe om dat te halen. Helaas, daar verkopen ze geen i-tunes kaarten en omdat ik graag een bon op naam wil hebben heeft het ook geen zin om deze kaart bij bijv. de AH te halen en lijkt de meest logische oplossing de mac-store in het centrum. Ik heb een bloedje-hekel aan shoppen en rondslenteren in centra, maar ja, soms moet je wat...

Ik denk dat ik een paar dagen geduld moet hebben aangezien de Muziekschool op zaterdag 6 januari a.s. een Open Dag heeft en ik daar toch wel even wil kijken omdat ik toch wel nieuwsgierig ben in de lessen voor een een muziekprogramma. Zo vertrek ik zaterdag, nadat ik onze grote, kleine meid gebracht en gehaald heb van haar zwemles, richting het centrum en loop ik rechtstreeks naar de mac-winkel voor de i-tunes kaarten. Omdat ik om een redelijk tegoed vraag zijn ze enigzins verbaasd wat ik van plan ben. Ik antwoord dat ik geen creditcard heb en geen tegoed op mijn account om Logic te downloaden. Oh, ja, nee, dan is dit wel de beste oplossing!

Met het tegoed op zak vertrek ik richting de Muziekschool voor de Open Dag. Ik word hartelijk ontvangen en er wordt gesproken over wat ik zoal doe, de programma's, muziek geluisterd en de praktijk van het programma. Het zijn ook allemaal 'nerds' die dit soort dingen doen, zonder negatieve bijklank of bedoelingen. Bijna één op één krijg ik een korte impressie weergegeven van Logic. Geen idee hoe lang het was, maar het was 'zomaar, ineens' 16.15 uur! Vlak voor mijn vertrek wordt er gevraagd naar mijn mailadres en waarom? Of ze eventueel mijn zang mogen gebruiken als lesmateriaal! Zo beland ik in de kaartenbak! Ik vind het leuk!