Trekkershutten, websites...

08-01-2017

Met een man die ondernemer is zit je nooit stil en een man die vol ideeën zit (waar ik overigens ook niet voor onder doe) is er altijd wel wat te bedenken. 

Afgelopen zomer, na jaren dromen, hebben we dan eindelijk een start gemaakt met een trekkershut. Eerst moet de plaats bepaald worden en na tig keer rond onze natuurvijver te hebben gesprongen is de plek duidelijk, maar HOE gaan we het maken. Kijk, daar is mijn man dan weer voor. Een ijzeren frame en daarop bouwt hij het hutje. Het frame, de binnenwanden en de vloer bouwt hij in de werkplaats en dan, als het klaar is, verplaatst hij het naar de desbetreffende plek. Met de graafmachine zet hij de wanden rechtop en zo bouwt hij verder. 

Isolatie is ook weer zo'n dingetje. Je kunt er natuurlijk 'gewone, reguliere' isolatie in doen, maar dat was nou net niet de bedoeling. Het moet isolatie met een ecologisch tintje zijn. We doen wat bedrijven aan en zo passeert oude kleding als isolatie de revue, maar ook schapenwol. Ik krijg er oren op steeltjes van! Isolatie van schapenwol? Hoe kek! Maar is ook gelijk de meest kostbare.

Thuis hebben we het er nog is over. We hebben best wel mensen in onze omgeving die schapen hebben en ze ook scheren... zou dat een optie zijn? Na een zoektocht op internet over schapenwol als isolatie worden we er niet veel wijzer van. Dus maar gewoon de gok nemen. Via mijn zwager kunnen we aan schapenwol komen, verpakt in big-bags en of we er nog wat aan moeten doen tegen ongedierte? Hij heeft er nooit ongedierte in gehad. We laden de bus vol en gaan weer terug. De schapenlucht vult je neus! De volgende ochtend halen we de wol uit de bus en zetten het onder een afdak waar we het enige tijd later vandaan halen om de trekkershut te isoleren. We hebben véél te véél aangezien we en de schapenboer geen flauw benul hadden hoeveel we nodig zouden hebben... Daar staan ze nu dan nog, het restant schapenwol in die big-bags. Wékenlang ruiken we alleen maar schaap onder het afdak!

Maar weer terug naar de websites. Inmiddels is de trekkershut klaar voor gebruik. Ik meld 'm bij diverse sites aan, maar ja, het zou niet van deze tijd zijn als we er geen website bij zouden hebben. Nu heb ik vroeger wel blogs gedaan en een beetje gerommeld met sites, maar ben geen virtuoos. Voor nu wil ik een simpele site, puur voor informatie en het liefst wil ik er niet voor betalen en zo kom ik uit bij Jimdo, de concurrent... erg gebruiksvriendelijk en ik heb de site redelijk vlot voor elkaar. Laat 'm nakijken door een kennis op taalfouten e.d. en hup bekendheid eraan geven. Wow, dit is leuk; smaakt naar meer. Zal ik ook een site voor mezelf maken? Met muziek, foto's en een blog? Ook bij Jimdo, maar na 2 dagen heb ik nog niet wat ik wil hebben. Een site met een blogpagina, maar die ik wel onder kan verdelen. Ik ben er wel klaar mee. Verwijder mijn account en ga op zoek naar de volgende. Weebly... daar word ik opstandig van, webklik moet ik voor betalen en zo beland ik bij webnode mét een blog zoals ik het hebben wil.