Weekend, de weekendklopper?

02-07-2017

Weekend... weekend is tijd voor ons gezin. En op zondagochtend hebben we vaak wat lekkers bij de koffie. Dit kan varieëren van een lekkere koek tot een stukje taart. Vaak ook zelf geklopte slagroom voor bijv. in de koffie...

Vandaag hebben we een gevulde koek bij de koffie. En vanavond? Vanavond hebben we zelf gekweekte aardappels met een stukje zalm... jammie en aansluitend ijs met, je raad het al, zelf geklopte slagroom.

Nadat we 's middags even weg geweest zijn en onze grote, kleine meid gisteren véél te laat naar bed is gegaan, besluiten we vroeg te eten. Dáár heeft onze grote, kleine meid totaal geen zin in. Ze wil een ijsje. Van mij mag ze ijs, maar niet eerder dan dat ze wat aardappeltjes, zalm en salade gegeten heeft. Een achterdeur die met een zwiep dicht gesmeten wordt met een beste klap getuigt ervan dat ze het er niet mee eens is. Door Papa wordt ze tot de orde geroepen. En ijs? Ja, als je je aardappeltjes, zalm en salade op hebt... Ze legt zich erbij neer. Het heeft geen zin want zowel Papa als Mama geven hetzelfde antwoord. Ik maak de aardappels en salade klaar en manlief de zalm. Als het klaar is schep ik wat op haar bord. Dat wordt met smaak opgegeten en dan: Mama, ik heb mijn bord leeg. Mag ik nu ijs? Ik antwoord dat ze nog even moet wachten tot Papa zijn bord ook leeg is én de slagroom moet nog geklopt worden. 

Ze gaat op onderzoek. Heeft Papa zijn bord nog erg vol liggen? Hm, wat een tegenvaller! Er ligt nog best veel op, dat wordt wachten geblazen...

Eindelijk heeft Papa ook zijn bord leeg en samen lopen ze naar de keuken om de slagroom te kloppen. Ze loopt naar de kast voor de 'klop-doos' om de 'klopper' te pakken, de mixer dus. Samen maken ze de slagroom klaar en dan samen met Mama het ijs uit de diepvries halen, maar wat is dit nu? Ohoh, de diepvries heeft niet goed dicht gezeten en nu kan de lade niet open. Ik ga terug naar binnen voor een spatel. Haal wat ijs van de lade en pak dan het ijs. Een bakje en vraag aan onze grote, kleine meid of ze ijs wil. Stom, natuurlijk, want daar draaide het al die tijd al om. Ik schep wat op en doe er een klodder slagroom op, aansluitend wat voor mezelf en manlief kan wel voor zichzelf zorgen. En nu? Muisstil, genietend van ijs en slagroom!