Zucht...

17-03-2017

Vandaag haal ik onze grote, kleine meid uit school. Er gaat een vriendinnetje mee, dus ga ik met de auto zodat ik de beide dametjes mee kan nemen. Eenmaal thuis geef ik ze wat te drinken en daarna gaan ze naar boven. Omdat het relatief stil blijft besluit ik naar boven te lopen...

Als ik het niet dacht... licht in de badkamer is aan... en 2 dametjes zitten in de slaapkamer van onze grote kleine meid op hun knieën. Ze hebben de grootste lol... Ik ruik tandpasta evenals dat ik een spoor tandpasta en wat van de badkamer naar haar kamer zie lopen. Ik dreig echt pislink te worden, maar bedenk me dat het niet zoveel zin heeft en áltijd die tandpasta, ik krijg er onderhand de hik van! 

Ik doe de deur open en zeg dat ik dit écht niet leuk vindt. Met tandpasta-handen draaien ze rondjes over de vloer. De vloer heeft een mat-stroeve uitstraling en mijn schoenen piepen en kleven over de vloer. Wat kan ik nu het beste doen? Ik loop weer naar beneden en besluit een emmer met een laagje water te vullen en breng de emmer naar boven. Ondertussen zitten de dametjes op de rand van het bed met een washand wanhopig hun handen en voeten schoon te maken. Ik zet de emmer op de grond en zeg dat ze alles maar fijn alles weer schoon gaan maken en dat ik straks terug kom. Daarna ga ik weer naar beneden. 

Enige tijd later ga ik weer naar boven. Daar zitten 2 dametjes op hun knieën met een washand de vloer schoon te maken en voor een paar 4-jarigen hebben ze goed hun best gedaan. De dametjes gaan naar beneden en ik poets nog even gauw de overloop naar de badkamer om daarna weer naar beneden te gaan. Daar tref ik ze samen aan op de bank. De één is zit aan een appel te knagen en de ander zit met een bak salade op schoot en uit de bak te lepelen. Die appel vind ik geen probleem, maar dat lepelen uit de saladebak vind ik niet kunnen. Ik neem de saldebak mee en doe een klein beetje in een ander bakje. Daarna ga ik naar het toilet en als ik terug kom heeft onze grote, kleine meid een bak met zoete olijven uit de koelkast laten vallen... Ik moet me écht beheersen; ik ben ziedend! Ik gebied onze grote, kleine meid dat ik tot 3 tel en dat ze dan netjes op de bank moet zitten. De koelkast gooi ik met een klap dicht en onze grote, kleine meid weet enerzijds niet hoe snel ze naar de bank moet en anderzijds weet ze ook nog even gauw te vertellen dat ze honger heeft. Ik antwoord dat ze NIETS uit de koelkast krijgt en als ze honger heeft dat ze haar restant brood van school op kan eten! Ze morrelt nog wat na maar druipt dan toch af naar de bank. Ik ruim de plaktroep en de olijven op. Enige tijd later hoor ik geschuifel en hebben de dames een tafeltje met stoelen neer gezet en zitten ze samen het restant brood op te eten. 

Dat was de middag. De aardappels zijn inmiddels gekookt, de wortels zijn ook gaar. Dus kan ik de stamppot gaan maken. Manlief meldt dat 'ie laat thuis is, maar net op tijd zodat ik nog effe een deuntje kan zingen.